SOMMERØB 30. JUNI 2013 - TEKST OG BILLEDER

VVKs Sommerløb.

Søndag morgen den 30. juni skulle jeg til løb i Lem. Grundet et lidt skrantende helbred havde jeg udnævnt mig selv til at køre servicevogn, så jeg havde læsset et par reserveknallerter på traileren, og drog hjemmefra klokken 8.00, så havde vi jo rigtig god tid til at kunne være i Lem til klokken 9.00. Det viste sig at være en god ide, for lidt nord for Spjald holdte der en fotovogn, og vi slap forbi uden at få taget et af de særdeles dyre billeder.

Vel ankommet til Lem kunne vi konstatere, at vi ikke var de første, så der var god tid til at få en sludder og en kop kaffe. Snart ankom Gerdt, og han havde kort med turbeskrivelse med, og som han tørt sagde, så havde turen sneget sig op på godt 70 kilometer, men han kunne som altid love godt vejr. Man bestemte, at Gerdt skulle være forkører, og Rene udgjorde agterlanternen, og det var opgaver, de begge klarede med glans. GPSen viste, at vi var så tæt på max. fart som muligt, og det kunne da også kun lade sig gøre, fordi vi befandt os i det helt flade Vestjylland. Når vi kommer i bakkelandskab, bliver vore motorer på 0,8 – 1 hk hurtigt lidt matte i præstationerne.

Når Gerdt arrangerer løb på Ringkøbing egnen, er forventningerne altid store hos os, som har været med før, og heller ikke i år var der noget, som skuffede. Naturen er netop nu meget grøn og frodig, da vi jo ikke i år er blevet genstand for sol afsvedne marker. Vi kørte gennem Højmark, Ølstrup til Hover, hvor vi gjorde et lille ophold, bl.a. for at besigtige de sanitære forhold ved velfærdsbygningen og for at få styr på Ingas lidt løsagtige lydpotte. Turen fortsatte nu via Hvingel og Stadil til Vedersø, hvor der ved kirken var mulighed for at besøge digterpræsten Kaj Munks grav. Herefter gik turen videre til Vedersø Præstegård, hvor vi kunne beundre den fantastisk flotte restaurering, som de sidste år er foretaget. På den store plæne mellem præstegården og søen var der opstillet borde og bænke, hvor vi kunne nyde den medbragte madpakke, mens vi beundrede de store vider.

Nu gik turen hjemad mod Lem, men denne gang via landsbyen Kloster til Ringkøbing, hvor vi linede knallerterne op på det smukke gamle torv. Her var der mulighed for at forsynde sig på en stor hjemmelavet isvaffel. Således godt mætte og efter en snak med de lokale, turister og hinanden, mente vi os nu i stand til at klare den sidste del af turen, som gik gennem Velling Kirkeby tilbage til udgangspunktet i Lem.
I alt et løb på 74 kilometer.

Til dette løb havde vi to af de seneste tilkomne medlemmer med for første gang, og de var øjensynligt ikke afskrækkede hverken af selskabet eller turens længde, for som den ene sagde, når man skal af sted, kan man da lige så godt få en ordentlig tur ud af det.

Tak til Gerdt for et dejlig løb.

Harald Øgendahl