LØVSPRINGSLØB 28. APRIL 2013 - TEKST OG BILLEDER

Løvspringsløb – søndag den 28. april 2013.

Så blev det endelig søndag den 28. april – dagen vi alle længtes efter skulle komme – dagen hvor vi efter en lang træls vinter endelig skulle ud og "lufte" vore knallerter.

Inga og Knud skrev at Løvspringsløbet skulle køres i ”De bakker og bølgers land” og jeg skal love for de holdt ord. Turen gik op og ned af bakker, så alle der ikke kørte på gearknallerter rigtig fik rørt benmusklerne. Jeg selv kørte på min SCO Minor 1 gear knallert og var lidt misundelig på alle der havde flere gear at vælge imellem, når det gik opad. Nedad kunne jeg sagtens følge med! Vejret viste sig fra den blæsende side – en frisk vind der indimellem føltes som om den altid var modvind. Ellers solskin og ingen regn.

Vi mødtes alle på P-pladsen ved Nr.Nissum seminarium i god tid inden løbets start kl. 10:00, så der var god tid til at hilse på og snakke. I alt var der tilmeldt 23 knallerter + servicevognen havde 2 reserver med. Blandt deltagerne var der flere nye og yngre kørere med – det resulterede også i 2 nye medlemmer af klubben.

Efter Inga havde budt velkommen kørte vi alle ud på ruten, der var lagt i området omkring Nr.Nissum, med Knud Larsen som turleder og Gerdt som bagstopper.  Harald kørte servicevognen. Allerede efter et par km var der behov for service – en NSU havde problem med noten der holdt tandhjulet – motoren kørte fint nok – det gjorde knallerten bare ikke. Alle vi andre holdt så og ventede på at første reserve knallert kom i brug – vi holdt, så vi havde rigtig flot udsigt over Nissum bredning.

Herefter kørte vi videre op og ned af bakker ad småveje med en enkelt pause undervejs indtil vi nåede Aa Mølle ved Remmerstrand, hvor vi skulle spise den medbragte mad. Aa Mølle er en 500 år gammel fredet vandmølle med to vandhjul – absolut et besøg værd.

Efter frokosten gik turen til Remmerstrand ved Limfjorden hvor vi fik lejlighed til at strække benene. Da vi skulle videre var der brug for den anden reserve knallert – igen var det en NSU der var stået af. Den tredje, der kørte knallert af dette mærke, var lidt betænkelig ved at skulle køre videre, men der opstod ikke flere problemer på resten af turen.

Tilbage i Nr.Nissum var vi på besøg hos en samler af veterantraktorer – alle flot restaurerede og køreklare – hvilke blev bevist med start af motorerne. Ejeren gav en god og fyldestgørende rundvisning af den fine samling. Herefter blev der serveret kaffe med boller og æblekage i privaten.

Som en af deltagerne efter løbet skrev på VVK’s hjemmesides gæstebog: De fylder ”lidt” mere end mine knallerter.

Lidt lommefilosofi:

Løbets længde var på 45 km og med 23 deltagere dette giver i alt 1.035 km – dette svarer nogenlunde til afstanden fra Lemvig til syd for München. Mon en enkelt knallert kunne klare denne tur??