LØVSPRINGSLØB 29. APRIL 2012 - TEKST OG BILLEDER

Løvspringsløb søndag den 29. april

Så oprandt dagen endelig for VVK’s første knallertløb 2012 - Løvspringsløb.

Sidste week-end var det køerne der kom ud på græs – i denne week-end var det så knallerterne der kom ud på asfalten – efter en lang vinter dvale.

Hele 33 deltagere var der mødt op til start fra Lem St. by på en noget blæsende kold april forårsdag. Mange var kommet rigtig langvejs fra for at prøve kræfter med de vestjyske landeveje – og for at nyde naturen, hvor løvet stod på spring til at folde sig ud i fuld flor.

Klokken godt 10 bød Gerdt og Harald velkommen og gennemgik dagens program – herefter startede vi op og kørte i en lang række ud af byen med tur leder Gerdt forrest.

Første planlagte stop var ved Sædding Kirke, hvor knallerterne blev linet op til lidt ”dæk sparkning” – og knallert snak.

Herefter gik turen videre mod Fiskbæk og Nr. Vium – dog med et par ikke planlagte stop pga. start og motor problemer på et par knallerter. Godt der var reserveknallert med i servicebilen.

Gerdt havde planlagt at vi skulle spise vores medbragte mad i Møllehytten i Egeris, men den var desværre optaget af konfirmationsgilde. Heldigvis var der et par deltagere, der var lokalkendte og vi kørte derfor lidt udenfor byen til en stor skovhytte med sidde plads til alle. Et rigtigt dejligt sted, hvor der også om sommeren bliver holdt veterantræf for biler.

Efter den længere pause fortsatte vi mod Videbæk og Herborg med næste stop, som var ”Maskinhuset”. Udefra så det ud til at være et ganske almindeligt maskinhus i pandeplader, men indenfor var det et sandt mekka for alle veteranknallert elskere. Hele huset bugnede af alverdens reservedele til veteranknallerter - mange gjorde nogle rigtig gode køb.

På Øster Lem Hede holdt vi den sidste ”strække ben” pause. Stedet ligger ret højt og har en storslået udsigt ud mod fjorden og havet - endvidere er heden fredet og er kendt for sine oltidsagre – absolut et besøg værd.

Herfra var der kun ganske få km at køre tilbage til Lem St. by. Stor tak til Gerdt for turen og tak for det store fremmøde til alle deltagere

Poul Kusk