JUBILÆUMSLØB LØRDAG 16. AUGUST 2014 - TEKST OG BILLEDER

Lørdag

Lørdag vågnede vi igen op til solskin og godt vejr. Vi skulle med Thyborøn-Agger færgen kl. 10.00, så der blev fløjtet til afgang lidt tidligere end dagen før. Min SCO havde fået nyt koblingskabel og Ingas ventede bare på, at der skulle komme en med en kædelås, så hun igen kunne køre på egne hjul.

Efter en gyngende overfart blev vi i Agger modtaget af Tove og Harald, som havde været i Hvidbjerg og hente Gunner. Også Jens, som skulle føre an på dagens etape, var dukket op. Da der var udleveret regnjakker til de 2 nyankomne, og Inga havde fået sin kædelås, gik det derudaf ad Agger Tange mod Agger, en ret så blæsende strækning. Det skulle dog vise sig, at der var meget værre strabadser forude. Jens havde valgt at lade ruten gå ad den smukke redningsvej fra Agger til Lodbjerg Fyr. Han havde bare glemt at rydde vejen for sand, så nogle steder måtte vi køre i sand til et godt stykke op på hjulene, og det var noget af en udfordring. Ingas knallert gik i stå, og da den skal cykles i gang, opgav hun at komme videre ved motorkraft. Hun trak gennem sandet, og da vi nåede ud til fast bund igen, lignede hun en, der lige havde været under bruseren.  Den tur gav en god varme til os alle.

Turen op i Lodbjerg fyr blev droppet, da vi var blevet temmelig forsinkede.  Servicevognsfører, Flemming fortalte os, at vi havde kørt 24 km på 2 ½ time, så han mente, at vi nok ville nå Mors engang tirsdag. Så galt gik det dog ikke. Der blev også tid til at se Lodbjerg kirke.

Så gik turen mod Stenbjerg, hvor en frivillig naturvejleder fortalte om Stenbjergs spændende historie og natur. Det var også her, vi indtog frokosten. Fra Stenbjerg gik turen over Vildsundbroen til Mors, hvor Jens inviterede på kaffe, da vi nåede hans hjem.  Inden vi nåede vandrerhjemmet, var vi også lige en tur omkring Højriis Slot, så det blev en tur på ialt 116 km. Da vi var blevet installeret på Nykøbing vandrerhjem måtte vi en tur ud i byen for at få noget aftensmad. Der var guldbryllupsfest på vandrerhjemmet, og derfor havde de ikke kapacitet nok til også at lave mad til os. Det var nok også bare sundt med den spadseretur. Endnu engang kunne vi se tilbage på en god dag med masser af gode oplevelser og udfordringer.

Henny